Minttu Sinkkonen

Moikka!

 

Olen Minttu Sinkkonen ja aloitan nyt marraskuussa psyykkisenä valmentajana SputnikFysiolla, joka yrityksenä edustaa minulle tärkeitä asioita: ennen kaikkea työn laadukkuutta ja palvelujen tarjoamista kaikille, sekä urheilun kentällä että sen ulkopuolella. On ammatti tai rooli omassa ympäristössä mikä tahansa, jokainen on ihminen, jolla voi olla haaveita, tavoitteita tai alkava kiinnostus selkeyttää niitä. Tavoitteet liittyvät tiiviisti psyykkiseen valmennukseen.

Olen Imatralla syntynyt, psyykkiseen valmennukseen perehtynyt liikunta-alan yrittäjä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen asunut monessa paikassa Lapin ja Itävallan välillä, mutta lähitulevaisuudessa on edessä muutto takaisin Etelä-Karjalaan. Taustalla minulla on liikunnanohjaajan koulutus AMK:sta sekä liikuntapsykologian perusopinnot avoimesta yliopistosta ja tällä hetkellä työn alla olevat liikuntapsykologian aineopinnot, jotka alkavat olla loppusuoralla.

Vähintään yhtä paljon oppia on kuitenkin tarttunut matkaan kilpaurheilijan ja valmentajan rooleissa alppihiihdon parissa. Minun urheilu-ura alkoi 6-vuotiaana Lappeenrannan Myllymäestä ja jatkui 21-vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen rooli vaihtui AMK:n myötä valmentajaksi.  Viimeiset vuodet olen tehnyt töitä pääasiassa alppihiihtovalmentajana ja saanut sitä kautta kokea urheilua myös valmentajan näkökulmasta. Eniten kokemusta onkin tähän mennessä kertynyt nuorista urheilijoista, mutta olen myös päässyt ohjaamaan liikuntaa monen ikäisille, ikähaarukka taitaa olla tällä hetkellä n. 3-83v…

Liikunnanohjaajaopintojen aikana kiinnostus alkoi leviämään myös hyvinvointiin laajemmin ja muiden auttaminen alkoi tuntumaan omalta jutulta. Liikuntapsykologian opinnoissa olen perehtynyt lisää erityisesti huippusuorituksen saavuttamiseen ja liikunta-aktiivisuuden tukemiseen. Opintojen teemoina on ollut paitsi psyykkinen valmennus ja urheiluvalmennuksen psykologia, myös mm. ryhmän toiminta, tunne- ja vuorovaikutustaidot, käyttäytymisen muutos sekä motivaatio. Teemat voidaan ajatella ennemmin yhtenä kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, kuin toisistaan irrallisina asioina.

Minttu Sinkkonen
Psyykkinen Valmentaja

Varaa aika verkosta
Varaa puhelimitse: 0400240635
Sähköposti: minttu@sputnikfysio.fi

Vastuualueet / erityisosaaminen

  • Psyykkinen valmennus